Fotballklubben Haugesund

Byens stolthet

Da klubbene Haugar og Djerv 1919 ble sammenslått i 1993 var målet å skape et stabilt eliteserielag i norsk fotball. Det klarte de! I 2018 lanserte klubben en utviklingsavdeling under navnet FKH Akademiet, som skal være Norges beste miljø for trener- og spillerutvikling. FK Haugesund har historie å være stolt av, for eksempel som da laget tok andre plass i Norgesmesterskapet i 2007, etter å ha slått ut lag, som Nybergsund og Odd Grenland.

Siden 2010 har FK Haugesund spilt i Tippeligaen (Eliteserien siden 2017-sesongen) og leverte beste resultater hittil i 2013, da laget tok en bronse i ligaen. I den siste sesongen i Eliteserien har laget 4. plass. Hittil har den nye sesongen hatt en fin oppstart under treningsregi av Jostein Grindhaug. Laget har holdt seier mot lagene som blant annet Nest-Sotra, Start og Sandens Ulf da Haugesund møtte de siste i Storhall Karmøy og vant med 3-0.

Landets beste fotballspillere

Sammenslåingen i 1993 gjorde at den nye klubben FKH umiddelbart kunne danne et elitelag bestående av de beste spillerne fra tidligere Haugar og Djerv 1919. Spillere som tidligere hadde møtt hverandre utallige ganger som motstandere ute på banen, kunne nå stå sterke sammen mot resten av fotball-Norge. Fotballklubben Haugesund står for breddefotball og rekrutterer aktivt barn og unge til å engasjere seg i fotballtrening og fotballspilling på fritiden.

FKH har vært velsignet med mange lag i klassene for barn og unge. Det viktigste for de er å se ungdommen engasjere seg i aktivt lek og fysisk utfoldelse. Men de legger ikke skjul på hvor stolte de er over alle talentene som hele tiden dukker opp, og som senere kan debutere på A-laget og være med å kjempe i toppseriene. Mange av deres spillere har regelmessig representert Norge i landslagskamper.

Maakeberget – Norges mest engasjerte supporterklubb

Klubbens tilhengere har siden 1996 samlet seg i supporterklubben Maakeberget. Navnet har de tatt fra de alltid tilstedeværende måkene her på Vestlandskysten. Om du vil følge FKH’s hjemmekamper trenger du ikke først melde deg inn i Maakeberget. Men om du blir medlem der, vil du oppleve et flott miljø av folk fra alle samfunnslag og i alle aldre. Folk kan være så forskjellige de bare vil, men gjennom by-patriotisme forenes de!

Alle er hjertelig velkomne til å kjøpe seg offisielle supporterklær og fotballdrakter fra FK Haugesund til gode priser. Medlemmer av Maakeberget kan ofte sikre seg drakter og utstyr til kampanjetilbud fra tid til annen. Supporterklubben arrangerer jevnlig treff for medlemmene sine. Ved bortekamper i andre byer, kan du gjennom Maakeberget sikre deg gode priser på både overnatting og transport. Lengre buss- og flyturer sammen med andre FKH tilhengere er gjerne en fest i seg selv.

Stiftet 1993 – med røtter tilbake til 1919

FK Haugesund består av elitespillere fra de tidligere A-lagene til Haugesundsklubbene Haugar og Djerv 1919. Begge disse to klubbene eksisterer i beste velgående fortsatt den dag i dag, men nå uten egne A-lag. Haugar ble i sin tid stiftet tilbake i 1939 og har i dag rundt 80 lag for både gutter og jenter fra 4 år og opp til seniorklassen. Lagets kanskje største øyeblikk var som 3. divisjonslag spille cupfinale på Ullevaal i 1961.

Det andre bylaget som dannet FKH i 1993, er Djerv 1919. Som navnet tilsier, har denne klubben stolte røtter hundre år tilbake i tid. Nå har Djerv 1919 eget 4. divisjonslag, men driver også aktivt og tilbyr breddefotball til barn helt nede i barnehagealder. Djerv 1919 har eget klubbhus, egen fotballbane og gode fasiliteter for barn, unge og foresatte som ønsker å tilhøre et godt og trygt miljø for å trene og spille sammen.

Ny fotballstadion – midt i byen

FK Haugesund spiller hjemmekampene på «Gamlå» eller Haugesund Stadion. For de av dere som ikke er kjent i byen, ligger Stadion så midt i byen som det går an å komme. Kort vei fra Flotmyr bussterminal om du kommer med buss for å se kamp. Kjører du bil, har de mange tilrettelagte parkeringsplasser i umiddelbar nærhet av Haugesund Stadion. Heldigvis har de mange fremmøtte på hjemmekampene, så det kan bli kø for å kjøre hjem etterpå.

Med FKH inn i fremtiden

Haugesund Stadion har blitt ombygget og pusset opp for mange titalls millioner de siste årene og fremstår nå som et praktanlegg for langt inn i fremtiden. Laget består av sterke, sultne spillere og de har herlig oppbakking fra supporterne sine. Takket være gode sponsorer som Haugaland Kraft og andre, lojale støttespillere, har FKH et godt fundament for å hevde seg i toppen av fotballtabellene i Norge også de neste årene fremover. Vel møtt på kamp!

One thought on “Fotballklubben Haugesund

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *