Haugesund stadion

Haugesund stadion er det største stadionet i Haugesund, og det blir brukt av FK Haugesund. Det ligger sentralt i byen, og det er kort vei til andre severdigheter og hoteller. Dette stadionet har naturgress som blir mer og mer sjeldent i Norge, grunnet det norske klimaet. Som vi vet regner det veldig mye på Vestlandet. Mange andre klubber har valgt og gå over til kunstgress, men det har altså ikke FK Haugesund. Mange andre klubber bruker dette stadionet til kamper og treninger. Disse klubbene er Haugar og Vard Haugesund. Det er selvfølgelig FK Haugesund sine kamper i Eliteserien som er stadionets hovedattraksjon. I nærheten av denne stadionet er det mulig å nyte kaféliv og spise. Det er også mulig å shoppe i mange av byens utallige butikker og kjøpesentre.

  • Haugesund stadion ligger sentralt i Haugesund sentrum
  • Stadionet blir brukt av FK Haugesund, Haugar og Vard Haugesund

Litt mer om Haugesund stadion

Kallenavnet på stadionet er «gamlå» på den lokale dialekten. Det er et stadion som ligger sentralt til i Haugesund by, i nærheten av Hollenderhaugen. Hvis du skulle ønske og ta deg en matbit på bryggen i Haugesund, er det bare 700 meter å gå ned dit fra stadionet. Haugesund stadion ble offisielt åpnet i 1920, og ble bygget av kommunen til breddeidretten. I begynnelsen var det ikke et stort stadion, da var det bare en gressbane der. Det var ikke før i 1926 at noen tribuner kom opp. Den ble brukt av disse tre lagene, Haugar, FKH og Vard. I 1930 og 1940 årene ble det også oppgradert, og dette var til stor glede for hele byens befolkning.

Det skulle imidlertid ta et par tiår før det ble satt rekorder på stadionet. Rekorden skulle bli satt i 1961, i en kamp mellom Haugesund og Steinkjer. I 2012 så Haugesund muligheten til å starte et prosjekt med et helt nytt stadion, men endte opp med å renovere og oppgradere Haugesund stadion istedenfor. Dette ble gjort ved å fjerne løpebanene rundt stadionet, som ble gjort ferdig i 2012. Det ble lagt en helt ny gressmatte, som ligger tett inntil den ene siden av stadionet, dette er for å få en mer intim opplevelse både for spillere og supportere. Det ble laget en helt ny tribune der hvor den gamle hadde stått, og den nye kapasiteten til denne tribunen ble 2 500.

Litt mer om renoveringen og historien til Haugesund stadion

Oppgraderingen skulle være til stor nytte for byen og klubbene som bruker den. Dette er i tilfelle spesielt for FKH, som bruker den i eliteserien, hvor de møter motstandere som Rosenborg og Molde. Ikke minst for deltakelse i Europe League, hvor de har møtt motstandere som Lech Poznan fra Polen. Det kan de vente seg også neste sesong, hvor de skal enda en gang ut i Europa, og møte tøffere motstand. Da var det på sin plass og få i gang oppgraderingen av Haugesund stadion. Når det gjelder stadion-utbyggingen, har de fått stor hjelp fra Sandefjord fotball, som solgte sine korttribuner til Haugesund i 2013. Dette ble installert før 2013 sesongen, og er allerede godt brukt.

Videre så har de flere utvidelser i 2014, hvor den ene kortsiden blir utvidet med 1 000 sitteplasser. Når det gjelder kapasiteten til stadion per dags dato, så ligger den på 8 983 tilskuere. Fordelt rundt på hele stadionet, med den østre langside som har den største tilskuerkapasiteten på 3 483 tilskuere. Det har også blitt satt rekorder etter utvidelsen og oppgraderingen. Rekorden kom mot Rosenborg, da lød tilskuerrekorden på 7 772 tilskuere. Dette er den største tilskuerrekorden de har i nyere tid. Det skal sies at det var en rekord på 17 000 i 1961. Da uten dagens forholdsregler og utallige betingelser som kreves på et toppmoderne stadion. Haugesund stadion har blitt et toppmoderne stadion som kan gjerne brukes til storkamper i Europa.

Annen nyttig informasjon om stadionen og Haugesund

Stadionet ligger veldig sentralt til i Haugesund. Det er kun en fem minutters spasertur ned til Haraldsgata, som er hovedgata for shopping og fornøyelser i Haugesund. Det betyr at rundt Haugesund stadion er det utrolig mange fine severdigheter og restauranter. Det er jo en relativt liten by, med små distanser. Så du vil jo finne fram til det du ønsker. I nærheten er det koselige hoteller i alle prisklasser. Skulle du ville ta en tur litt utenfor byen, så er Amandasenteret stedet å dra. Der er det forskjellige spisesteder og shoppingmuligheter. Ta turen til Haugesund for å se på FK Haugesund i neste eliteseriekamp, og nyt en koselig vestlandsby med mye å by på.