Keeper for FK Haugesund

Helge Valvatne Sandvik er fotballspiller og keeper i fotballklubben Haugesund. Han fyller 30 år neste år. Sandvik spilte fra 2009 til 2005 for Vard, hvor han fikk med seg 135 kamper. Han kom til FK Haugesund i 2015, hvor han spilte 5 kamper. Etter hvert ble han lånt ut til Aalesund, hvor han har spilt en kamp. Han kom inn 3 minutter ut i andre omgang da Aalesunds første keeper Andreas Lie ble skadet. Denne kampen var faktisk mot FK Haugesund, og Aalesund vant kampen 2-1. På spillerbørsen etter kampen fikk Helge Sandvik 5, mens Andreas Lie oppnådde 7 og var Aalesunds beste spiller. Aalesund ledet 2-0 til pause, og det eneste målet Haugesund fikk, kom mens Sandvik stod i mål

  • FK Haugesund
  • keeper

God sesong i 2018

Etter mye tid på benken, fikk han i 2018 igjen muligheten, da Per Kristian Bråtveit var skadet. Sandvik tok godt vare på sjansen, og holdt nullen i flere kamper – bl.a. mot Strømsgodset og Odd. Han stod også en god kamp mot Lillestrøm, en kamp som endte 2-2. 28. oktober tapte Haugesund borte mot Sarpsborg 08 med 2-1. Sandvik voktet målet, og fikk også denne gangen 5 på spillerbørsen. Neste kamp mot Ranheim på Haugesund stadion var Sandvik på benken igjen, siden Per Kristian Bråtveit var tilbake etter skade. Haugesund vant for øvrig kampen 2-0. Etter tap borte mot Molde uken etter, var Helge Sandvik tilbake mellom stengene, og Haugesund vant 3-1. Sandvik fikk som vanlig 5 på spillerbørsen, samt et gult kort i denne kampen.

Dette var også sesongens siste kamp, og Haugesund endte på en imponerende fjerdeplass i eliteserien. Sandvik voktet målet i 6 kamper denne sesongen, og satt på benken i 19 kamper. Sandvik var også å finne mellom stengene for FK Haugesund i to kamper i 2017, og var på benken i hele 28 kamper. I tillegg spilte han en kamp i NM. I 2016 voktet han målet i 7 kamper og satt på benken i 22 av kampene i eliteserien. Samme året var han keeper i en kamp i NM. Året før det var han på utlån til Ålesund og stod i mål i en kamp, og satt på benken i to kamper den sesongen.

Vard Haugesund

I 2013 og 2014 spilte Sandvik for Vard Haugesund. I 2013 var han keeper i 14 kamper i 1. divisjon og en kamp i Norgesmesterskapet. I 2014 stod han i mål i en kamp i Norgesmesterskapet. Sandvik var også reservekeeper for Haugesund i to kamper i 2011 i eliteserien. Sandvik har også spilt kamper for Haugesund 2, Aalesund menn senior B og tidlig i karrieren for Vard Haugesund 2. Totalt har han spilt 23 kamper for FK Haugesund, 18 kamper for Haugesund 2, 99 kamper for Vard Haugesund hvor han også scoret ett mål, 4 kamper for Aalesund 2, 1 kamp for Aalesund og 2 kamper for Vard Haugesund 2. Helge Sandvik er med på laget til Haugesund foran kommende sesong.

Vard Haugesund er en av de største rene fotballklubbene i Norge, og ble stiftet i 1916. Det er flere kjente spillere fra Vard Haugesund, som Arne Larsen Økland, Rune Ottesen og Svein Hammerø. Klubben har vært i cupfinalen to ganger, 1962 og 1975. I 1976 spilte Vard i førstedivisjon, som da var øverste divisjon i Norge. Det ble bare med denne ene sesongen siden de rykket ned igjen til 2. divisjon. I 2016 feiret Vard Haugesund sitt 100 års jubileum. Med hedersgjest Per Ravn Omdal ble det en stor og fin jubileumsfeiring. Vard Haugesund spiller nå i Norsk Tipping ligaen avdeling 4, som er 2. divisjon. De var i 1. divisjon da Helge Sandvik var keeper i klubben.

Ny keeper i Haugesund i 2015.

  1. november 2015 kunne vi lese på FK Haugesunds nettside at de har signert en ny keeper. Helge Sandvik uttaler at han er veldig godt fornøyd med overgangen fra Vard Haugesund til FK Haugesund, og han lover klubbens første keeper Per Kristian Worre Bråtveit kamp om plassen. Sandvik hadde da signert en avtale for 2 år. Helge Sandvik var da 25 år, og hadde tidligere denne sesongen vært på utlån fra Vard Haugesund til Aalesund FK. Han fikk som tidligere nevnt med seg en kamp i Aalesund som innbytter, da klubbens første keeper ble skadet i begynnelsen av andre omgang i kampen mot nettopp FK Haugesund. Helge Sandvik har siden fortsatt i FK Haugesund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *